Produktvorstellung Roco TT #36088

Ein neuer Stern am TT-Himmel ist die Dampflokomotive 44 9232-8 der DR, die beim Großserienhersteller Roco enstanden ist und Anfang November ausgeliefert wurde. Mittlerweile ist dieses schöne Modell bereits ab Werk ausverkauft – in diesem Beitrag zeigen wir Ihnen Warum!

Erschienen im Quartal III/2022 – bereits ab Werk ausverkauft.

Informatie over het prototype

De locomotieven van de serie 44 van de Deutsche Reichsbahn waren zware, vijf gekoppelde goederentreinlocomotieven van de serie G 56.20 met een drievoudige motor. Ze werden gebruikt om goederentreinen tot 1.200 ton over middelgrote bergtrajecten en 600 ton over steile hellingen te vervoeren.

In de jaren vijftig heeft de Deutsche Bahn 22 locomotieven omgebouwd voor het stoken met kolenstof (Wendler-systeem). De meest opvallende wijzigingen zijn de bevestiging van een extra luchttank en een extra luchtpomp aan de linker circulatieplaat en de bevestiging van een kolenstofbunker aan de tender. Dankzij hun precieze afvuring bleken deze machines bijzonder nuttig op de hellingen van het Thüringer Woud. Met de invoering van het EDP-nummer werden de kolenstoflocomotieven omgedoopt tot serie 44.9.

Tekening gemaakt door W. Dietmann

Informatie over het model

Het model van de stoomlocomotief van de Deutsche Reichsbahn draagt het bedrijfsnummer 44 9232 en is dienovereenkomstig prototypisch met ÜK-cabine en kolenstofstook. Dit fijn gedetailleerde model maakt ook indruk met veel apart aangebrachte onderdelen.


Roco TT #36088 kopen bij MSL

Hoewel het model af fabriek al is uitverkocht, heeft de Modellbahnshop-Lippe als vakhandelaar al besteld en kan u het begeerde artikel tegen de beste prijs aanbieden.

Koop hier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *